A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség vádat emelt egy 28 éves férfival és egy szintén 28 éves nővel szemben.

A vádirati tényállás szerint, a férfi 2018. január 28-án a délelőtti órákban Hejőbábán, az ott lévő szociális intézmény földszinti társalgójában, minden indok nélkül tettleg bántalmazott – megütött és ellökött –  egy idős, egészségi állapota miatt a támadással szemben védekezésre képtelen nőt, aki a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörést  szenvedett.

Néhány nappal később a vádlott az intézmény egy másik lakójával, egy nővel együtt betörte az épület egyik irodájának ablakát és a helyiségbe bejutva tizenegy sértett –köztük a szociális intézmény – használati tárgyait és élelmiszereit tulajdonították el összesen 107. 000 Ft értékben.

Az ügyészség az elkövetőket szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal, társtettesként elkövetett lopás vétségével illetve a férfit ezen túlmenően, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettével vádolta és vádiratában a különös visszaesőnek minősülő férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás, míg a nővel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak.

Hozzászólások lezárva.