A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 27 éves férfi és két fiatalkorú öccse ellen, akik 2017. június 17-én este megrongáltak egy utcán parkoló autót, majd a cselekményüket észlelő férfit – a jármű tulajdonosát – a náluk lévő eszközökkel bántalmazták.

A vádirat szerint, az elkövetők egyike a sértett lakása előtt parkoló kisteherautó jobb hátsó lámpájának buráját egy fakaróval összetörte. Ezt követően a vádlottak a zajra a lakásából kijövő, és őket tettük miatt kérdőre vonó sértettre támadtak, a náluk lévő karóval, fémcsővel és macsétával mindhárman ütlegelték, majd a földre került férfit többször meg is rúgták.

A sértett segélykiáltásait hallva odament hozzájuk egy férfi, aki rákiabált az elkövetőkre, és a földön fekvő sértett közeléből a vádlottakat megpróbálta elhúzni, akik végül eldobálták a náluk lévő eszközöket, és elszaladtak.

A bántalmazás miatt a sértett az ajkán, a mellkasán, a  karján  valamint mindkét térdén zúzódásos, illetve vérömlennyel járó 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a sérelmére elkövetett könnyű testi sértés vétsége miatt magánindítványt nem terjesztett elő.

Az ügyészség az elkövetőket társtettesként, csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádolja, a felnőttkorú vádlottal és az egyik fiatalkorúval szemben elzárás, illetve közérdekű munka kiszabására, míg harmadik társukkal szemben próbára bocsátás alkalmazására tett indítványt a Miskolci Járásbíróságnak.

Hozzászólások lezárva.