A Fejér Megyei Főügyészség több emberen, tizennegyedik életévét be nem töltött személyek sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt vádat emelt azzal a sárkeresztúri nővel szemben, aki két éven belül két újszülött gyermekét ölte meg. Az ügyben a Székesfehérvári Járásbíróság előkészítő ülésen hozta meg az ítéletét.

A vádirat szerint a letartóztatásban lévő vádlott, 2017. május 5-én akkori barátja otthonában, valamint 2019. március 16-án egy melléképületben megfojtotta újszülött gyermekeit.

A vádlott a Székesfehérvári Járásbíróságon 2020. február 20. napján megtartott előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését a váddal egyezően beismerte és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így a bíróság az új büntetőeljárásról szóló törvény szerint ítéletet hozott az ügyben.

A Székesfehérvári Járásbíróság ítéletében a vádlottal szemben 18 év fegyházbüntetést és 10 év közügyektől eltiltást szabott ki. Az ügyész az ítélet ellen súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős. A bíróság a vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta.

A rendőrség által az elkövetés helyszínéről korábban közzétett videÓ- és fényképfelvételek az alábbi linken érhetők el:
http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/ket-ujszulott-gyermeket-olte-meg#3

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/egy-korabbi-emberolessel-is-meggyanusitottak-a

 

Hozzászólások lezárva.