A Kaposvári Járási Ügyészség tizenkét rendbeli – több esetben milliós összegre elkövetett – csalás miatt emelt vádat azzal a büntetett előéletű mezőszemerei férfival szemben, aki országszerte számos mezőgazdasági vállalkozót ejtett tévedésbe valótlan hirdetéseivel. Az ügyben a Kaposvári Járásbíróság előkészítő ülésen hozta meg az ítéletét.

A letartóztatásban lévő vádlott a vád szerint 2018 decembere és 2019 áprilisa között adott fel valótlan hirdetéseket különböző internetes oldalakon, melyekben nagy értékű munkagépeket – köztük több millió forint értékű traktorokat – kínált eladásra jelentősen a piaci ár alatt. A vádlott a vevőktől előleg vagy a vételár előre utalását kérte, majd az összeg beérkezése után a sértettek számára elérhetetlenné vált, és ilyen módon tizenkét sértettől összesen több mint 4,5 millió forintot csalt ki.

A vádlott a nyomozás során mindvégig tagadott, azonban a Kaposvári Járásbíróságon 2020. február 10. napján megtartott előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését a váddal egyezően beismerte és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így a bíróság az ítéletet – elhúzódó bizonyítási eljárás lefolytatása nélkül – meg tudta hozni.

A Kaposvári Járásbíróság a vádlottal szemben – az ügyészség által előterjesztett mértékes büntetési indítvány keretei között – három év három hónap börtönbüntetést és négy év közügyektől eltiltást szabott ki. A bíróság a vádlottal szemben elrendelt további három, próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is, valamint kötelezte a férfit a sértetteknek okozott kár megtérítésére is.

Az ügyészség az ítéletet tudomásul vette.

Hozzászólások lezárva.