A Székesfehérvári Járási Ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat azzal a szlovák férfival szemben, aki egy Fejér megyei településen több éven keresztül termesztett kábítószert.

A vád szerint a terhelt mintegy két éven keresztül termesztett otthonában különböző kábítószereket, köztük kannabiszt saját fogyasztásra. A rendőrök 2019. február 6-án a férfi és élettársa lakóhelyén jelentős mennyiségű kábítószert foglaltak le.

A férfi által termesztett kábítószerből élettársa rendszeresen teát főzött magának, azonban a nő a kábítószer termesztésében nem vett részt.

Az ügyészség a férfival szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette, míg élettársával szemben kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklás vétsége miatt emelt vádat.

Az elkövetők a Székesfehérvári Járásbíróság által az ügyben tartott előkészítő ülésen a vádban írtak szerint elismerték bűnösségüket, és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról, így a bíróság ítéletet hozott.

A bíróság az ügyészi indítvány szerint a férfival szemben négy év börtönbüntetést és öt év közügyektől eltiltást szabott ki, míg élettársát két évre próbára bocsátotta.

Az ítélet a nő vonatkozásában jogerős, míg a büntetés enyhítése érdekében a férfi és ügyvédje fellebbeztek.

Hozzászólások lezárva.