A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség előre kitervelt, tizennegyedek életévét be nem töltött sértett sérelmére elkövetett emberölés bűntette, szexuális erőszak bűntette és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat.

A 49 éves vádlott férfi és 39 éves felesége hét közös kiskorú gyermeküket nevelték. Velük lakott az ekkor már 20 éves nagylányuk is.

A férfi 2006. évtől, az akkor 10 éves lányát heti rendszerességgel zaklatta szexuálisan. Emellett passzivitásával, szülői kötelezettségét megszegve, jelentős mértékben veszélyeztette az akkor még tizennégy éven aluli gyermek értelmi, erkölcsi és fizikai fejlődését is.

Amikor a lány 15 évesen terhes lett az apjától és kislányt szült, a gyermeket apa nélkül anyakönyvezték, leplezve a családon belüli erőszakot.

2015-ben a lány ismét teherbe esett apjától. Ekkor a szülők és a lány közösen elhatározták, hogy a terhességet eltitkolják, a megszületendő gyermeket pedig megölik. 2016 júliusában a lány a család otthonában, apja jelenlétében és anyja segítségével egészséges lánygyermeknek adott életet. A csecsemőt rongyokba és takarókba csomagolták, majd az ágyneműtartóba helyezték, azzal a szándékkal, hogy később elássák.

Mivel a lány rosszul lett, ezért mentővel kórházba kellett szállítani, ahol kiderült a szülés ténye. A kórház által értesített rendőrök a lakásban megtalálták az akkorra már elhalálozott csecsemőt.

A férfit és feleségét letartóztatták, a lány szabadlábon védekezik.

Az ügyészség mindhárom vádlott ellen emberölés miatt, az apa ellen emellett szexuális erőszak, az anya ellen pedig kiskorú veszélyeztetése miatt fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

 

Hozzászólások lezárva.