A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség az előzetes letartóztatását indítványozta két román állampolgárnak, akik szerdán, Kisteleken veréssel és fenyegetéssel próbálták visszaszerezni az általuk feltételezett elkövetőtől az egyik gyanúsítottól eltulajdonított dolgokat.

A gyanú szerint a gyanúsítottak 2017. november 8-án este észrevették, hogy az egyik gyanúsított kisteleki lakóhelye előtt parkoló kocsijából ismeretlen személy elvitte a magnót, valamint a gyanúsított okmányait. A gyanúsítottak ezután egy általuk ismert személy ingatlanához mentek, mivel úgy vélték, hogy ő vihette el a dolgokat.

A gyanúsítottak bementek az épületbe, a sértettet ököllel ütötték, miközben a dolgok visszaadását követelték. A sértett ismerősei a sértett segítségére siettek, és a gyanúsítottakat az udvarra lökdösték. Ekkor az egyik gyanúsított felvett egy ásót és azzal a sértett felé ütött, illetve betörte az egyik ablakot, majd a földön fekvő sértettet kihúzta az utcára. A másik gyanúsított ekkor egy másik ásót vett elő, és azzal a sértett ismerőseit megütötte. A gyanúsítottak ezután kocsival elhajtottak a helyszínről.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntette miatt folyamatban lévő nyomozásban a gyanúsítottak előzetes letartóztatását indítványozta a szökés, elrejtőzés, valamint annak a veszélye miatt, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a gyanúsítottak a bizonyítási eljárás megnehezítésére törekednének.

Az indítványról a Szegedi Járásbíróság a mai napon fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.