A Csongrád Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatását kezdeményezte annak a bolgár férfinak, aki 2017. június 13-án kannabiszt hozott be az ország területére.

A gyanú szerint az elkövető 2017. június 13-án, a kora délutáni órákban, a Szerb Köztársaság felől lépett be Magyarország területére, a röszkei határátkelőnél. A férfi az általa vezetett személygépkocsiban öt hangfalat szállított, amelyek belsejébe ötven darab, fóliába csomagolt növényi törmeléket rejtett. A növényi törmelék az elvégzett gyorsteszt és előzetes szakvélemény alapján kannabisz, a kábítószer mennyisége mintegy bruttó huszonhat kilogramm volt.

A Csongrád Megyei Főügyészség az öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt folyamatban lévő nyomozásban a gyanúsított előzetes letartóztatását indítványozta, szökés, elrejtőzés veszélye, valamint annak a veszélye miatt, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított a bizonyítási eljárást megnehezítené.

A Szegedi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően egy hónapra elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását. A végzéssel szemben a gyanúsított és a védő fellebbezést jelentett be.

Hozzászólások lezárva.