A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folytat nyomozást azzal a három férfival szemben, akik 2017. november 3-án este jogszerűen intézkedő rendőrökre támadtak Mezőkövesden.

A rendőri intézkedés előzménye, egy szintén mezőkövesdi nő segélyhívón keresztül tett bejelentése volt, mely szerint a három férfi egyike Mezőkövesd belvárosában, az utcán szóváltás közben megöléssel, házának felgyújtásával fenyegette meg.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság járőrei a három gyanúsítottat – akik testvérek – lakásuk közvetlen közelében vonták intézkedés alá, melyet a három erősen ittas állapotban lévő férfi trágár kifejezések, fenyegetések kíséretében sérelmezett. Egyikük a fenyegetésnek nyomatékot adva megpróbálta az egyik rendőrt a fején megütni, aki azonban a támadást elhárította, mire a másik két gyanúsított az egyenruháját megragadva együttes erővel próbálta a földre rántani. Ekkor lépett közbe kollégája védelmében a járőrtárs, aki könnygázspray alkalmazásával bírta jobb belátásra az agresszív támadókat. A három férfit végül a kiérkező rendőri erősítés segítségével sikerült megbilincselni és előállítani.

Az elkövetőket az ügyészség őrizetbe vette, gyanúsítottként hallgatta ki, majd indítványt tett előzetes letartóztatásukra, melyet hétfőn a Miskolci Járásbíróság elrendelt. A gyanúsítottak bűnösségük megállapítása esetén 2-8 évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.

Az ügyészségi nyomozás a tanúkihallgatásokkal folytatódik.

Hozzászólások lezárva.