A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a nyomozási bíró előzetes letartóztatásba helyezte azt a férfit, aki az ország területén több templomot is megkárosított.

A megalapozott gyanú szerint a férfi az édesanyjával 2017. január 8-án délután bement egy szegedi templomba, hogy az adománygyűjtőben elhelyezett pénzt ellopja. Amíg édesanyja figyelt, a férfi a látogatóktól elzárt területre a rácsokon keresztül bemászott. A perselybe zseblámpával bevilágított, majd egy dróttal a pénzbedobó nyílásán keresztül benyúlt, és megpróbált pénzt kivenni. Időközben megjelent az egyházközösség  képviselője, és a férfit tetten érte.  A férfi a helyszínről próbált elmenekülni, azonban a  kiérkező rendőrök elfogták.

A férfi hasonló jellegű cselekményt két soproni és egy gyulai templom sérelmére is elkövetett.

A lopás vétségének kísérlete miatt indult eljárásban a nyomozási bíró az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte egy hónapi időtartamra a gyanúsított előzetes letartóztatását a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye okán. A férfi ugyanis többszörösen büntetett előéletű, a jelen eljárás tárgyát képező cselekményét is korábbi, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés, és más büntető eljárások hatálya alatt követte el.

A bíróság határozata nem jogerős, azzal szemben gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be a szabadlábon védekezés érdekében.

Az ügyben a nyomozást a Szegedi Rendőrkapitányság teljesíti a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség felügyelete mellett.

 

Hozzászólások lezárva.