A Csongrád Megyei Főügyészség indítványára a nyomozási bíró előzetes letartóztatásba helyezte azt a szerb férfit, aki mintegy 27 kg kábítószert próbált Magyarországra csempészni.

A férfi 2017. augusztus 15-én délelőtt fél 11-kor Röszkénél jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a tulajdonát képező személygépkocsival. A beléptetéskor elrendelt átvizsgálás során megállapították, hogy az autó dupla fenéklemezzel van ellátva, ahová kábítószert rejtettek. A férfi által becsempészni szándékozott 29 csomag növényi törmelék összesen 27 kg kábítószert, kannabiszt tartalmazott, amely különösen jelentős mennyiségűnek minősül.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán tett indítványt az előzetes letartóztatás elrendelésére. A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva a kényszerintézkedést elrendelte. A bíróság határozata nem emelkedett jogerőre, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

Hozzászólások lezárva.