A Szeghalmi Járási Ügyészség kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indítványozta annak a negyvenkét éves, többszörösen büntetett előéletű vésztői férfinak az előzetes letartóztatását, aki otthonában árulta a kábítószert.

A gyanú szerint a gyanúsított 2018. március 4-én, az esti órákban, vésztői otthonában, 2,2 gramm tömegű, kristály halmazállapotú, metamfetamin tartalmú kábítószert értékesített egy békési férfinak, aki az elmúlt hét – nyolc hónapban rendszeresen vásárolt a gyanúsítottól kábítószert saját fogyasztásra, alkalmanként 10.000.-12.000 forint értékben. A békési férfival szembeni rendőri intézkedés után, 2018. március 5-én, a hajnali órákban, a rendőrség házkutatást tartott a gyanúsított lakásán, ahol további 61 gramm tömegű, kristályos állagú, mefedron tartalmú kábítószert találtak.

A gyanúsítottat 2016 márciusában már jogerősen elítélték új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette és kábítószer birtoklásának vétsége miatt, illetve a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség múlt év januárjában emelt vádat ellene ugyanilyen bűncselekmény miatt.

A kényszerintézkedés indítványozására egyrészt azért került sor, mert alaposan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a még ki nem hallgatott tanúk befolyásolásával, vagy a még fel nem tárt tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével a bizonyítást megnehezítené, illetőleg a bűnismétlés veszélye is fennállt.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított előzetes letartóztatását harminc napra elrendelte.

Az elfogásról készített videófelvétel és fényképek az alábbi linken tekinthetőek meg:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/kabitoszer-kereskedelem-gyanuja-miatt-orizetben-3

Hozzászólások lezárva.