A Debreceni Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ellen a hosszúpályi férfi ellen, aki a temetőben dolgozó adósától gáz-riasztó fegyverrel akarta behajtani a tartozását.

 A vádlott évekkel korábban kölcsön adott a sértettnek 10.000,- Ft-ot, amelyet azonban 2018. július 16-áig nem kapott vissza.

2018. július 16-án délelőtt 9.00 óra körüli időben a vádlott autóval a helyi temetőhöz hajtott és az ott dolgozó közmunkásoktól érdeklődött arról, hogy a sértettet hol találja. A vádlott elmondta azt is, hogy a tartozása miatt keresi a sértettet. Eközben a férfi elővette a gáz-riasztó fegyverét és közölte az ott dolgozókkal, hogy megkeresi a sértettet és gyomron lövi.

A vádlott a temetőben megtalálta a sértettet, aki ott szintén közmunkát végzett. Odament hozzá és szidalmazni kezdte, közölte vele, hogy még mindig tartozik neki 10.000,- Ft-tal és ha a következő napon a tartozását nem adja meg, akkor le fogja őt lőni.

Eközben elővette a gáz-riasztó pisztolyt, azzal hadonászott, azonban azt nem fogta rá a sértettre.

A sértett ekkor közölte a vádlottal, hogy nem tartozik neki, hagyja őt békén, majd a munkáját tovább folytatta. A feldühödött vádlott ezt követően újra megfenyegette a sértettet, majd a riasztópisztolyt maga fölé emelte és egy alkalommal lövést adott le. Ezután ismételten felszólította a sértettet, hogy másnap délig fizesse meg a tartozását, majd beült az autójába és elhajtott a helyszínről.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen fegyveresen elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a vádlott által használt gáz-riasztó pisztolyt és a hozzá tartozó lőszereket kobozza el a bíróság.

Hozzászólások lezárva.