A Balassagyarmati Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt egy 56 éves Nógrád megyei férfival szemben, aki nem tartott kellő oldaltávolságot egy az úttest szélén közlekedő kerékpáros mellett, ezért elgázolta őt.

A vád szerint a férfi 2017. augusztusában 20 óra körül, kezdődő szürkületben vezette személygépkocsiját Őrhalom felől Balassagyarmat irányába, közepes forgalomban, mintegy 80 km/h sebességgel. Előtte egy egyenes útszakaszon, az úttest menetirány szerinti jobb oldalához húzódva haladt a kerékpáros, akinek kerékpárja ki volt világítva. A kerékpáros a vádlott számára már kb. 170 méter távolságból látható volt, ennek ellenére a férfi a sebességét nem mérsékelte, és irányváltás nélkül, gépkocsija jobb oldali visszapillantó tükrével a kerékpáros hátának ütközött.

A sértett az ütés következtében az útpadkára zuhant, agyrázkódást és nyolc napon túl gyógyuló csonttöréses sérüléseket szenvedett.

A baleset oka az volt, hogy a vádlott figyelmetlensége miatt nem tartott kellő oldaltávolságot a kerékpáros előzése során.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a vádiratában a vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását, a közúti járművezetéstől eltiltását, és több mint 200 000 forint bűnügyi költség megfizetését is indítványozta.

Hozzászólások lezárva.