A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának a vészhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt vádat emelt egy 22 éves örkényi férfi ellen, aki 2017. októberében autójával Kecskeméten szabálytalanul közlekedve elütött, és az úton hagyott egy kerékpárost.

 A 22 éves örkényi férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik, azt soha nem is szerzett, ennek ellenére az elmúlt két évben közlekedési szabálysértések miatt 14-szer vonták felelősségre. A vádlott tavaly október 11-én reggel 7 órakor Kecskemét lakott területén, derült időjárásnak megfelelő, jó látási viszonyok közepette közlekedett az általa vezetett gépjárművel.

Egy útkereszteződéshez érkezve, a kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére nem biztosított elhaladási elsőbbséget a védett útvonalon tőle balról, elektromos kerékpáron érkező férfinek. A vádlott az útkereszteződésbe behajtva az elektromos kerékpár jobb oldalának ütközött, mely miatt a kerékpáros elesett, és 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte a KRESZ elsőbbségadásra vonatkozó előírásait.

A balesetet követően a vádlott az úttesten fekvő sértettet és kerékpárját kikerülve gépkocsijával a helyszínről elhajtott, nem nyújtva tőle elvárható segítséget a baleset során megsérült férfinek.

A többszörös visszaesőnek minősülő, jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő vádlottat az ügyészség segítségnyújtás elmulasztása súlyosabban minősülő bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés mellett járművezetéstől eltiltás kiszabását is indítványozza. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.