A Tatai Járási Ügyészség a  több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult ügyben indítványozta egy ukrán állampolgárságú személy letartóztatása határidejének hosszabbítását.

A letartóztatás elrendeléséről az ügyészség a  /embercsempesz-letartoztatasat-inditvanyozta-az-ugyeszseg-fotokkal/ oldalon adott ki sajtóközleményt.

A gyanú szerint az elkövető 2019. szeptember 13-án, 00.32 óra és 8.20 óra között, Magyarország területén, az általa vezetett, ukrán honosságú, személygépkocsiba felvett öt vietnámi állampolgárt. Ők Magyarország területén tartózkodásra jogosultak nem voltak, és Németországba kívántak eljutni. Az ukrán állampolgárságú férfi a vietnámiaknak, azért, hogy németországi úti céljukat elérjék, szándékosan segítséget nyújtott a magyar-osztrák államhatár engedély nélküli átlépéséhez oly módon, hogy őket az M1 autópályán Ausztria felé szállította. Ennek során 2019. szeptember 13-án, 10.40 órakor a gyanúsított által vezetett gépkocsit az M1 autópálya 67-es km szelvényében, Komárom-Esztergom megye területén, rendőri ellenőrzés alá vonták, és a cselekményt leleplezték.

Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró 2019. szeptember 16. napján elrendelte a férfi letartóztatását, amely után annak határidejét három hónappal meghosszabbította.

Az ügyészség indítványt tett a letartóztatás határidejének újabb két hónappal történő meghosszabbítására, mert álláspontja szerint változatlanul fenn áll annak a veszélye, hogy a férfi a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, valamint szabadlábra kerülése esetén a bizonyítás megnehezítené.

Hozzászólások lezárva.