Minősített embercsempészés bűntettének kísérlete miatt gyorsított eljárásban kell felelnie annak a török állampolgárságú férfinak, aki négy szír férfi illegális határátlépéséhez kísérelt meg gépjárművével segítséget nyújtani

2019 november végén négy szír állampolgárságú személy Nyírábrány térségében gyalogosan, illegálisan lépte át a magyar-román határt és Vámospércsen várakoztak. Majd ezután a Németországban élő rokonaikhoz fordultak segítségért, akik megígérték, hogy gépjárművet és sofőrt küldenek értük.

A Németországban tartózkodási engedéllyel rendelkező, török állampolgárságú vádlott 2019. november 27-én személygépkocsival üzleti úton járt Magyarországon. A testvére telefonon kérte meg arra, hogy vegye fel az autójába és szállítsa Németországba az illegálisan Magyarország területén tartózkodó négy szír férfit.

A vád szerint a török férfi 2019. november 27-én dél körül megérkezett Vámospércsre, ahol a négy férfit fel akarta venni járművébe.

Az úti okmányokkal nem rendelkező migránsokat azonban a határrendészet munkatársai órákkal azelőtt elfogták, majd idegenrendészeti eljárás keretében kitoloncolták Romániába. A megbeszélt helyszínen várakozó vádlottat a határrendészek intézkedés alá vonták, őrizetbe vétele után a Debreceni Járási Ügyészség indítványára a Debreceni Járásbíróság elrendelte a letartóztatását.

A jelenleg letartóztatásban lévő vádlottat az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettének kísérlete miatt a Debreceni Járási Ügyészség 2019. december 11-én a Debreceni Járásbíróság elé állítja.

Hozzászólások lezárva.