A Nagyatádi Járási Ügyészség embercsempészet előkészületének bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 32 éves iraki állampolgárságú férfit, aki nyolc, szintén iraki állampolgár illegális határátlépéséhez biztosította a gépjárművet.

Az Olaszországban tartózkodási engedéllyel élő vádlott 2019 októberében ismeretlen személlyel megegyezett abban, hogy egy teherszállításra alkalmas gépkocsival, a megbeszélt időpontban, megjelenik a Somogy megyéhez tartozó államhatár közelében azért, hogy illegális határátlépéshez nyújtson segítséget.

A férfi a megállapodás szerint megérkezett a furgonnal a határ közelébe, majd várta honfitársait. Az illegális határátlépők már nem jutottak el az egyeztetett találkozási helyre, mert a rendőrség a helyszín közelében elfogta őket. Ezután a várakozó vádlottat is igazoltatták, majd őrizetbe vették.

A letartóztatásban lévő férfival szemben a bíróság 1 év 4 hónap börtönbüntetést szabott ki, melynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosításért fellebbezett.

 

Hozzászólások lezárva.