A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy harminckilenc éves férfi ellen többszörösen minősített emberölés bűntette miatt.

A vád szerint a vádlott hajléktalanként élt Miskolcon, 2018 november elején egy férfi ismerősénél lakott. Ez a férfi ismerte a hetven éves, miskolci lakos sértett, akitől 2018 novemberében ellopott egy mobiltelefont, személyes okmányokat, készpénzt, valamint a lakásához tartozó több kulcscsomót. A személyi igazolványt és a kulcscsomókat átadta a vádlottnak, aki ezekkel elment a sértetthez, és azokat visszaadta számára, azonban az egyik kulcscsomót magánál tartotta.

A vádlott karácsony másnapján – mivel már egyáltalán nem volt pénze – kilátástalannak tartotta a helyzetét. Úgy döntött, hogy a nála lévő lakáskulccsal bemegy a sértetthez, hogy pénzt szerezzen. Reggel a kulccsal kinyitotta a kerítéskaput és a társasház bejárati ajtaját, felment a lépcsőházba, majd bekopogott a sértetthez. Az idős férfi ajtót nyitott és a konyhába invitálta, ahol beszélgetni kezdtek.

A vádlott magával vitt egy sporttáskát, amiben ruhaneműk voltak, valamint egy 10 centiméter pengéjű kés. Ezt a kést vette elő, és hogy megszerezhesse a sértett pénzét, negyvenhatszor megszúrta, illetőleg megvágta az idős férfit.

A sértett a szúrások következtében földre került és a helyszínen elhalálozott.

A vádlott a holttestet egy pléddel letakarta, majd a lakásban kutatott és az egyik szekrényből magához vett 120 000 Ft készpénzt. Ezután a cselekmény miatt vérrel szennyeződött ruházatát levette és váltóruhát vett fel. Majd távozott a lakásból, amelyet kulcsra zárt. A ruhákat Miskolc területén egy szelektív hulladékgyűjtőbe dobta a kulccsal együtt, vonattal Debrecenbe utazott egy régi rabtársához, ahol 2019. január első napjaiban a rendőrség elfogta.

A sértett a sorozatos szúrások következtében az átlagost lényegesen meghaladó mértékű testi és lelki gyötrelmet szenvedett el.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő többszörös visszaeső vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy a bíróság a vádlottat zárja ki a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

Hozzászólások lezárva.