A Pest Megyei Főügyészség indítványozta egy büntetett előéletű negyvenkét éves nő, tizenkilenc éves fia és szintén büntetett előéletű harminchét éves élettársa letartóztatását, mert értékeiért megöltek egy dunavarsányi férfit.

A gyanú szerint az elkövetők 2019. december 31-én, Dunavarsányban, egy rokonuknál fogyasztottak napközben alkoholt, majd onnan 23 óra körül átmentek az ötvenhat éves sértetthez azzal a szándékkal, hogy tőle pénzt szerezzenek. A sértettel azonban italozás közben összeszólalkoztak és távozniuk kellett.

Később azonban az elkövetők visszatértek és erőszakkal benyomultak a házba, ahol a nő élettársa eszméletlenre verte a sértettet, míg társai értékek után kutattak. A magához térő sértettől a tizenkilenc éves elkövető pénzt követelt, miközben harminchét éves társa többször fejbe rúgta. A cselekménybe a negyvenkét éves nő is bekapcsolódott, az elkövetők végül különböző, a kezük ügyébe kerülő dologgal ütötték a sértett fejét, egy mikrohullámú sütőt is hozzávágtak, majd egy étkezőasztalt is ráborítottak.

A bántalmazás során elszenvedett sérülések következtében a sértett a helyszínen életét vesztette.

Ezután az elkövetők az általuk a házból összeszedett értéktárgyakkal és élelmiszerrel eltávoztak.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítja a nőt és a két férfit.

A Pest Megyei Főügyészség kezdeményezte a letartóztatásukat mivel szökésüktől lehet tartani, illetve fennáll a harminchét éves férfi esetében veszélye annak, hogy szabadlábon újabb bűncselekményeket követne el.

Hozzászólások lezárva.