A Fejér Megyei Főügyészség több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta annak a két férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, akik 2019. december 17-én, éjszaka két dunaújvárosi férfit lakásukban sodrófával, kalapáccsal és vascsővel bántalmaztak, amelynek következtében a sértettek életveszélyes sérüléseket szenvedtek.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak a sértettekkel közös ismerősüket keresték a dunaújvárosi lakásban, ahol összeszólalkoztak. A terheltek azzal fenyegetőztek, hogy egy későbbi időpontban felfegyverkezve visszatérnek, és megölik az egyik sértettet. A terheltek később visszatértek a lakáshoz, az ajtót berúgták, a sértetteket megölésükkel fenyegették, őket sodrófával, vascsővel, valamint kalapáccsal bántalmazták. A cselekményüket akkor hagyták abba, amikor a társasház egyik lakója figyelmeztette őket, hogy értesíti a rendőrséget. Ezt követően a terheltek elmenekültek a helyszínről.

A bántalmazás következtében mindkét sértett nyolc napon túl gyógyuló, többek között koponyacsonttöréssel járó életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A gyanúsítottak hasonló bűncselekmények miatt többször voltak büntetve, a cselekményüket büntetőeljárás hatálya alatt állva követték el, amelyre figyelemmel a bűnismétlés reális veszélye fennáll. A megvalósított cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel, – amely tíztől húsz évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés – alaposan lehet tartani a gyanúsítottak szökésétől, elrejtőzésétől, valamint attól, hogy a bizonyítási eljárást a tanúk befolyásolásával veszélyeztetnék.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság képfelvételei az alábbi linken érhetők el:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/tobb-emberen-elkovetett-emberoles-kiserlete

Hozzászólások lezárva.