A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség egy nőt és egy férfit vádol azzal, hogy 2018. szeptember 17-én Szolnokon a nő egyik férfi ismerősét személyi szabadságától megfosztották és pénzt követeltek tőle.

A nő a házukhoz hívta a sértettet, majd a vádlottak a ház felújításához szükséges 100.000 Ft átadását kérték tőle.

A sértett ezt megtagadta és távozni kívánt a házból, azonban a páros elállta útját, nem engedték el, majd a férfi megütötte a sértettet. A dulakodás során előkerült egy kés is, amellyel mindketten fenyegették a sértettet, ha nem ad pénzt, további bántalmazására kerül sor.

A sértett az erőszaknak engedve ígéretet tett arra, hogy az utcán parkoló autójából kivesz 30.000 Ft-ot és azt átadja a vádlottaknak. Ez az ígéret azonban nem volt elég, a vádlottak a pénz átadásán kívül a sértett szabadon bocsátását attól tették függővé, ha a sértett a mobiltelefonjáról törli a párosra vonatkozó bejegyzéseit, valamint ha olyan, általuk hangfelvételen rögzített valótlan nyilatkozatot tesz, miszerint elnézést kér a nő megerőszakolása miatt.

Miután a sértett mindezeknek eleget tett és a pénzt is átadta, a vádlottak elengedték őt, aki azonnal a rendőrségre sietett és feljelentést tett.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség vádiratában mindkét elkövetővel szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta a Szolnoki Törvényszéknél.

Hozzászólások lezárva.