A Komáromi Járási Ügyészség lőfegyverrel visszaélés vétsége miatt nyújtott be vádiratot azzal a szlovák állampolgárságú férfival szemben, aki engedéllyel tartott kézilőfegyverét a benne lévő lőszerekkel engedély nélkül hozta be az ország területére.

A  vádirat szerint a szlovák állampolgárságú férfi Szlovákiában fegyvertartási engedéllyel rendelkezik. A vádlott 2019. november 7. napján, 8 és 9 óra közötti időben, Szlovákia felől Komáromnál lépte át a magyar-szlovák államhatárt az általa vezetett tehergépkocsival, amelynek során a magyar hatóságok felé történt előzetes bejelentés, illetve engedély nélkül Magyarországra behozta a tulajdonát képező, jogszerűen tartott kézilőfegyverét a benne lévő 17 db lőszerrel együtt.

Az adó-és vámhatóság járőrei 2019. november 7. napján, 17 óra 20 perckor, az M1 autópálya egyik pihenőhelyén ellenőrizték a tehergépkocsit, amelynek fülkéjében, a jobb első ülésen elhelyezett kézitáskában megtalálták az engedély nélkül behozott lőfegyvert és lőszereket.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság a férfit tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje, továbbá a lefoglalt lőfegyvert és lőszereket kobozza el.

Hozzászólások lezárva.