A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség elutasította annak a nőnek a gyanúsítás ellen bejelentett panaszát, akit még 2017. június 1. napján Újpesten tartott szakhatósági ellenőrzést követően kuruzslás vétsége miatt hallgattak ki gyanúsítottként.

Az ügyben – mint ismert – a Budapesti IV. Kerületi Rendőrkapitányság a közelmúltban azért rendelt el nyomozást, mert Budapest V. kerületének helyettes tiszti főorvosa, továbbá a Közegészségügyi és Járványügyi Hivatal felügyelője  – közérdekű bejelentés eredményeként – egy újpesti lakásban tartandó szakorvosi (plasztikai sebészeti) tevékenység ellenőrzéséhez kérte a rendőrség segítségét, mely ellenőrzés bűncselekmény gyanújára utaló adatokat tárt fel.

A 2017.  június 1. napján a kora délutáni órákban megtartott helyszíni szakhatósági ellenőrzés ugyanis megállapította, hogy az újpesti lakótelepi lakásban engedély nélküli szakorvosi (plasztikai sebészi) tevékenységet végeztek,  az injekciós kezeléssel is járó szépészeti szolgáltatás nyújtó nő valójában csak gyógymasszőri végzettséggel rendelkezik.

A rendőrség az ellenőrzés eredményeként házkutatatást tartott, melynek keretében a lakásban injekciós tűket, fecskendőket, az eljárás jelenlegei adatai szerint még ismeretlen anyagot tartalmazó ampullákat, továbbá a kezeléseket igénybe vevő  vendégek beleegyező nyilatkozatait és az üzletszerű működésre utaló számlákat, számlatömböket, kedvezménykuponokat is  lefoglaltak.

Ezen túlmenően a lakásban három éppen kezelésre váró vendéget is találtak, akiket a későbbiek során tanúként hallgattak ki.

 

Hozzászólások lezárva.