A Legfőbb Ügyészség az „igazságügyi szervek képzése a számítógépes bűnözés leküzdésére” elnevezésű, a lengyelországi Łódži Regionális Rendőr-főkapitányság által koordinált, lengyel-német-litván-bolgár-magyar partnerségben megvalósuló Erasmus+ projekt keretében 2019. október 21-én a projekt eredményeként létrejött oktatási anyagot disszemináló, egynapos képzést szervezett a Számítógépes Bűnözéssel Foglalkozó Ügyészi Hálózat ügyész és informatikus tagjai számára.

A képzésen 44 ügyész, illetve ügyészségi informatikus vett részt. A képzés résztvevőit Dr. Miskolczi Barna, a Legfőbb Ügyészség kabinetfőnöke és a Nemzetközi és Európai Ügyek Főosztályának megbízott főosztályvezető ügyésze köszöntötte, majd ezt követően dr. Losonczi-Molnár Melinda, fővárosi főügyészségi csoportvezető ügyész nagy vonalakban ismertette az elkészült oktatási anyag főbb témáit. Az egynapos képzés során a projekt 3 ügyész és 3 informatikus résztvevője jogesetekkel is illusztrált szakmai előadásokat tartott a kiberbűnözés, illetve a kiberbűnözés elleni küzdelem különböző aspektusaival és aktuális kérdéseivel kapcsolatban.

A 24 hónapos projekt keretében kidolgozott oktatási anyag hasznos ismereteket nyújt igazságügyi szakemberek számára, amely tananyag elkészítésében rendőrök, informatikusok és ügyészek egyaránt részt vettek, valamint az anyag több ország bűnüldöző szerveinek tapasztalatát ötvözi.

Hozzászólások lezárva.