Eredményre vezetett az ügyészség fellebbezése, amelynek alapján eljárva a Tatabányai Törvényszék a büntetett előéletű, többszörös visszaeső, súlyos testi sértés bűntettét elkövető férfit végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte.

Az elkövető 2018. október 02. napján 22 óra körüli időben megjelent az unokatestvére vértesszőlősi hétvégi háza előtt egy korábbi veszekedés rendezése okán, majd a kapunál kiabálni kezdett a sértettnek. A férfi amikor meglátta, hogy a sértett az udvaron tartózkodott, akkor hirtelen átugrott a kapun és a sértetthez ment, majd több alkalommal jobb ököllel megütötte őt az arcán. Az elkövető a bántalmazást követően távozott az udvarról, majd beült a személygépkocsiba és elhagyta a helyszínt.

A sértett a bántalmazást követően telefonon értesítette házastársát a történtekről. A bántalmazást követően fél óra múlva a sértett hétvégi háza előtt ismét megjelent a terhelt, valamint a sértett házastársa. Az elkövető ekkor már lehiggadt és a sértettől bocsánatot kért.

A sértett az őt ért bántalmazás következtében a bal felső állkapocscsont törését, a bal arccsont törését, a bal járomcsont törését, a bal arcfél duzzanatát, a hajas fejbőr nyílt sebzését, valamint az áll horzsolásos sérülését szenvedte el. Az arccsonttörések gyógytartama nyolc napon túli, a tényleges gyógytartam nyolc hét.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat 90 nap elzárásra ítélte, azonban az ítélettel szemben az ügyészség fellebbezést jelentett be a vádlott terhére, súlyosbítás, szabadságvesztés büntetés kiszabása végett.

Az ügyészség a fellebbezésében hivatkozott arra, hogy a többszörösen büntetett vádlott feltételes szabadság próbaideje alatt, valamint további két büntetőeljárás hatálya alatt állva követte el a bűncselekményt.

Az ügyészség fellebbezése eredményes volt, a Tatabányai Törvényszék az elsőfokú ítéletet megváltoztatta, a vádlottal szemben kiszabott büntetést 1 év 6 hónap börtönbüntetésre súlyosbította, továbbá megállapította, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. A másodfokú bíróság a vádlottal szemben korábban kiszabott szabadságvesztés során alkalmazott feltételes szabadságot megszüntette.

Hozzászólások lezárva.