Eredményes ügyészi fellebbezés folytán a Pécsi Törvényszék súlyosította azoknak a fiatalkorú vádlottaknak a büntetését, akik 2016. október végén egy éjszaka alatt két rablást követtek el.

Az öt fiatal 2016. október 30. napján, a kora hajnali órákban, egy pécsi szórakozóhelyen tartózkodott, ahol nagy mennyiségű alkoholt fogyasztottak. Az este folyamán megismerkedtek a szintén ittas állapotban lévő kiskorú sértettel, akit a szomszéd utcába kísértek. Itt a vádlottak bántalmazták a kiskorút, több alkalommal megütötték és megrúgták, majd elvették az értékeit. A bántalmazás olyan súlyos volt, hogy a sértett állcsontja eltörött.

A rablást követően a vádlottak továbbmentek a belvárosban, és amikor megláttak egy fiatal férfit, elhatározták, hogy őt is kirabolják. A vádlottak ezt a férfit is bántalmazták, és eltulajdonították a telefonját, a kabátját és a készpénzét.

A Pécsi Járásbíróság a vádlottakat csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt mondta ki bűnösnek, mely ítélettel szemben az ügyészség jelentett be fellebbezést súlyosítás érdekében. A Pécsi Törvényszék, mint másodfokú bíróság az ügyészség érveivel egyetértett, és a vádlottak büntetését 3 év és 5 év közötti börtönbüntetésre súlyosította. Az ítélet jogerős.

 

Hozzászólások lezárva.