2 év 6 hónap végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a bíróság első fokon azt a férfit, aki miatt több ezer embernek kellett elhagynia egy budapesti bevásárlóközpontot.

A vádirat szerint a 27 éves férfi 2018. május 25-én délelőtt, a 112-es segélyhívó számon azt a valótlan bejelentést tette, hogy egy X. kerületi üzletközpontban bombát helyezett el, ami két óra múlva felrobban. A vádlott a fenyegetését ezután az üzletközpont telefonszámán is megismételte.

A férfi bejelentése alapján a rendőrök az üzletközpontot kiürítették, ennek során legalább 3500 vásárlót és 200 alkalmazottat kellett távozásra kötelezni. A bombával fenyegető férfit – gyors azonosítását követően – rövid időn belül, a bevásárlóközpont közelében elfogták a rendőrök.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a vádlottal szemben a köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra.

A bíróság – a váddal egyezően – bűnösnek mondta ki a férfit, és 2 év 6 hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte, egyúttal elrendelte egy korábbi – 1 év 6 hónap tartamú – felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének végrehajtását.

Az ítélet nem jogerős.

Hozzászólások lezárva.