Az Esztergomi Járási Ügyészség kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt három férfival szemben nyújtott be vádiratot, amelynek alapján az Esztergomi Járásbíróság két vádlottat végrehajtandó szabadságvesztésre, egy vádlottat felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt.

A másodrendű vádlott 2016. december hónaptól kezdődően Budapesten heti rendszerességgel vette meg az amfetamint, amit az elsőrendű vádlottnak értékesített. Az elsőrendű vádlott a kábítószert az általa üzemeltetett esztergomi szórakozóhelyen adta el a vendégeknek, de abból ő is fogyasztott. A harmadrendű vádlott szerepe az volt, hogy ő szállította gépkocsival a másodrendű vádlottat Budapestre, aki a fuvarokért kábítószerrel fizetett.

2017. áprilisáig a másodrendű vádlott a csekély mennyiséget közel hétszeresen meghaladó mennyiségű kábítószert értékesített az elsőrendű vádlottnak, aki ezért összesen 850.000 forintot fizetett.

Az elsőrendű vádlott a kábítószer értékesítéséből 363.000 forinttal gazdagodott.  Az elsőrendű vádlott által eladott amfetamin mennyisége a csekély mennyiséget 344%-kal haladta meg.

Az Esztergomi Járásbíróság az ítéletében a bűnügyi felügyelet alatt álló elsőrendű vádlottat 4 év 6 hó fegyházbüntetésre, 363.000 forint vagyonelkobzásra, a letartóztatásban lévő másodrendű vádlottat 6 év 6 hó fegyházbüntetésre és 850.000 forint vagyonelkobzásra ítélte. A bíróság a szabadlábon lévő harmadrendű vádlottat 2 év – végrehajtásában 5 évi próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte, és elrendelte a pártfogó felügyeletét.

A döntéssel szemben az elsőrendű vádlott enyhítésért, a másodrendű vádlott felmentésért jelentett be fellebbezést. Az ügyészség a harmadrendű vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabása és közügyektől eltiltás alkalmazása végett jelentett be fellebbezést, míg az elsőrendű és másodrendű vádlottak esetében az ítéletet tudomásul vette.

Hozzászólások lezárva.