A Szegedi Ítélőtábla a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványának megfelelően helyben hagyta a kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolt montenegrói állampolgár letartóztatásának fenntartását.

A kábítószercsempész vádlott 2018. március 7. napján az esti órákban jelentkezett belépésre a röszkei határállomáson. A személygépkocsijának lábtere alatt egy 80-85 liternyi üregben 31 csomag növényi ágvégződést találtak meg, amely kannabiszt tartalmazott. A gépkocsit a belépéskor a vádlott alkalmi ismerőse, egy cseh állampolgár vezette, aki nem tudott arról, hogy a gépkocsiban kábítószert rejtettek el.

Az Ítélőtábla egyetértett a Szegedi Törvényszék azon álláspontjával, hogy a Magyarországon csak átutazni kívánó és személyi kötődéssel nem rendelkező montenegrói állampolgár esetében – figyelemmel arra, hogy a cselekménye miatt 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki – a szökés és elrejtőzés veszélye fennáll. Ezt a veszélyt enyhébb kényszerintézkedés – bűnügyi felügyelet – alkalmazásával elhárítani nem lehet, ezért a Szegedi Törvényszéken első fokon folyó eljárásban továbbra is szükséges a vádlott letartóztatásának fenntartása.

Hozzászólások lezárva.