Egy hatósági ellenőrzés során akart számára kedvező döntést a tűzoltónak szánt, borítékba rejtett készpénzzel; a Fővárosi Főügyészség vádat emelt ellene.

A vádlottat, egy 53 éves férfit, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltsége hatósági ellenőrzés keretében nyilatkozattételre és iratbemutatásra hívta fel. Ennek az volt az oka, hogy a férfi által használt lakásban a kéményseprő-ipari közszolgáltató által korábban jelzett szabálytalanságok kijavítása nem történt meg. A vádlott levelet írt az ügyintéző tűzoltó főhadnagynak címezve. A férfi ebben a levélben kérte az eljárás megszüntetését az iratok benyújtása nélkül, kifejtve az érveit.

Annak érdekében, hogy az eljárás megszüntetéséhez szükséges hatósági igazolások hiányában az eljárást megszüntessék, a férfi egy 20.000,- Ft-os bankjegyet is elhelyezett a levélben. A pénzt a katasztrófavédelem levélbontó ügykezelője megtalálta, és az esetet jelentette a vezetőjének.

A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben hivatali vesztegetés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, amely bűncselekményt a törvény három évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni.

Hozzászólások lezárva.