A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy szabadszállási testvérpárral szemben, akik tavaly júliusban megfenyegettek, leköptek, majd csuklóját és tarkóját megszorongatva arra akartak kényszeríteni egy nőt, hogy vonja vissza a fivérük ellen tett feljelentését.

Az ügy előzményéhez tartozik, hogy a 29 és 26 éves szabadszállási testvérpár fivére ellen rongálás vétsége miatt a Kiskőrösi Rendőrkapitányságon nyomozás indult, és a férfit 2017. július 26-án gyanúsítottként kihallgatták.

Ugyanezen a napon este a testvérpár megjelent a sértettel közös munkahelyükön, egy kecskeméti-kadafalvi telepen, ahol műszakváltáskor összefutottak a testvérüket feljelentő nővel. Először az idősebb vádlott lépett oda a sértetthez, és erélyesen ráparancsolt, hogy vonja vissza a  feljelentését. Egyúttal meg is fenyegette, hogy ha beteszi a lábát Szabadszállásra, akkor „ki fogják csinálni”, majd le is köpte a nőt.

Ezt látva a fiatalabb vádlott is fenyegetőzni kezdett, és erélyesen felszólította ő is a nőt, hogy vonja vissza a feljelentését. Ezt nyomatékosítandó, a sértett csuklóját megszorította, majd a tarkóját is megfogta, és csak akkor engedte el, amikor a nő a felszerelt kamerákra felhívta a figyelmét.

A sértett a rongálás miatti nyomozás során a fenyegetés ellenére sem változtatott a vallomásán, és nem tett valótlan vallomást.

Az ügyészség a szabadlábon lévő elkövetőket kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérletével vádolja. A büntetlen előéletű vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.