A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség indítványa alapján, a bíróság elrendelte egy 45 éves miskolci férfi letartóztatását, aki erőszakkal akarta elvenni egy telefonos rendelésre ételt kiszállító férfi pénzét.

A nyomozás adatai szerint, az ételkiszállítással foglalkozó sértett 2019. január 19-én 21 óra körüli időben – miután telefonon keresztül házhozszállításra vett fel megrendelést – gépkocsival Hejőbábára indult. Miközben a sértett a rendelésben megjelölt címet keresve, a település egyik utcáján lépésben haladt a gépkocsival észlelte, hogy valaki ráütött a jármű karosszériájára, mire azonnal megállt az autóval. Ekkor a gyanúsított a jármű bal oldalához lépett és a vezető oldali ajtót kinyitva ököllel a sértett feje felé ütött, miközben azt kiabálta, hogy „megszúrlak, elvágom a torkod, add ide a pénzed!”. A sértettnek az ütés elől sikerült elhajolnia, a gázpedálra lépett és nyitott ajtóval, a támadó elől menekülve az utca vége felé indult. Miután rövid idő elteltével visszafordult, ismét szemben találta magát a gyanúsítottal, aki eredeti szándékát nem adta fel és a sértettet megöléssel fenyegetve próbálta az autót megállítani, amely azonban nem sikerült, az ételfutárnak sikerült elhagynia a helyszínt.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság a büntetett előéletű férfit rablás bűntettének kísérletével gyanúsítja és előterjesztést tett az ügyészség felé letartóztatása elrendelésének indítványozására.

Az eset érdekessége, hogy a sértett nem fordult azonnal a rendőrséghez, hanem a vele történteket előbb az egyik internetes közösségi portálon osztotta meg. A nyomozó hatóság is ily módon értesült a bűncselekményről, miután haladéktalanul intézkedett az elkövető felkutatása és elfogása iránt.

A bíróság minden tekintetben osztotta az ügyészség álláspontját és a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélyére tekintettel elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Hozzászólások lezárva.