A vádirat szerint a vádlott lakóhelyén, számlatartozása miatt, 2011. szeptember 23-án kikapcsolták a gázt.

Ezután ismeretlen személyek, 2013 májusát megelőzően, szabálytalanul felszereltek a vádlottnál egy illegálisan megszerzett mérőórát és nyomásszabályozót. A közműszolgáltatást végző cég plombáját a csőről letépték, majd a menetes végelzárót eltávolították, és felszerelték rá az ellopott nyomásszabályozót, végül üzembe helyezték a gázmérőt is.

A gázszolgáltató cég képviselői 2017. november 30-án ellenőrzést tartottak a vádlott lakóhelyén, és megállapították a gázlopást.

A vádlott a több éven keresztül történt szabálytalan gázvételezéssel közel 2,5 millió forint kárt okozott a sértettnek, amely nem térült meg.

A Püspökladányi Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen folytatólagosan, nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon. Az ügyészség a  tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a bíróság a sértett által bejelentett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.

Hozzászólások lezárva.