A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség 2018. március 7-én tartotta a 2017. évi tevékenységét értékelő értekezletét, amelyet megtisztelt a jelenlétével Dr. Polt Péter legfőbb ügyész úr is.

Dr. Reszl Ildikó főügyész a köszöntőjében kiemelte, hogy az ügyészek magas színvonalon végzik a feladataikat, ezen túlmenően nagy hatékonysággal alkalmazzák az eljárást gyorsító intézkedéseket annak érdekében, hogy a büntetőeljárás a lehető leghamarabb befejeződjön. A főügyész úrnő röviden kitért a főügyészség személyügyi és gazdasági helyzetére.

Horváthné Dr. Varga Erzsébet főügyészhelyettes a büntetőjogi szakág tevékenységét értékelve elmondta, hogy a megyében a regisztrált bűncselekmények száma, a fiatalkorúak elleni nyomozások, illetőleg a másodfokú bírósági eljárásban elbírált fellebbezések száma kis mértékben csökkent. Emelkedett ugyanakkor az ügyészségi nyomozások száma, melyeknek több, mint a felét hatvan napon belül fejezte be az ügyészség. A főügyészhelyettes úrnő említette azt is, hogy a váderedményességi mutató az országos átlag feletti, továbbá az időszerűségi mutatók kiemelkedőek, mivel valamennyi vádjavaslattal érkezett ügyiratot harminc napon belül intézett el az ügyészség.

Hadaróné Dr. Izsáki Mariann közjogi főügyészhelyettes ismertette a cégjogi tevékenységet, és a magánjogi tárgyú ügyészi intézkedéseket. A főügyészhelyettes úrnő beszámolt a büntetés-végrehajtás törvényességi felügyeletéről, valamint a két szakág közötti együttműködésről. A szakág vizsgálta a gyermekotthonok működését, és a vállalkozásokat érintően a tisztességtelen általános szerződési kikötéseket.

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész úr a hozzászólásában elismerésben részesítette a kollégák tevékenységét. A legfőbb ügyész úr kitért az újonnan megjelenő bűnözés különböző formáira, amellyel szemben hatékony ügyészi fellépés indokolt, továbbá hangsúlyozta azt is, hogy az új büntetőeljárási törvény szemléletváltozást igényel az ügyészek részéről az eredményes munkavégzés érdekében.

Hozzászólások lezárva.