A Pest Megyei Főügyészség 2018. március 19-én értékelte az elmúlt év szakmai tevékenységét. Az értekezleten a megye valamennyi ügyésze részt vett, így a rendezvényt a Kúria dísztermében tartották.

Az értekezleten dr. Lajtár István, a legfőbb ügyész közjogi helyettese, kiegyensúlyozottnak, szakszerűnek, időszerűnek és törvényesnek értékelte a Pest megyei ügyészi szervek munkáját.

Az ügyészek a törvényes határidők tartásával, a büntetőeljárást gyorsító intézmények hatékony alkalmazásával, kimagasló váderedményességgel látták el feladataikat az elmúlt évben.

A Pest Megyei Főügyészség 2017 során számos polgári per indításával kifejezetten aktív tevékenységet fejtett ki a fogyasztóvédelem terén.

Dr. Szabó Ferenc főügyész beszámolt arról, hogy Pest megyében az átgondoltan tervezhető szakmai karrier biztosított a kollégák számára. Teljesen új ügyészségként 2017. január 1-jén létrejött a Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség, így Pest megyében immár tizenöt ügyészi szervezeti egység működik. 2017-ben átadták a Nagykátai Járási Ügyészség új székházát is, méltó elhelyezést nyújtva a helyi ügyészségnek.

A főügyész kiemelte, hogy jelentős infrastrukturális beruházások történtek és történnek az ügyészségek elhelyezése terén. Ez nemcsak a Szigetszentmiklósi és a Nagykátai Járási Ügyészséget érinti, hanem dinamikus innováció folyik és körvonalazódik Gödöllőn, Monoron, Vácott, valamint Érden is.

Hozzászólások lezárva.