A Kecskeméti Járási Ügyészség minősített rablás és többrendbeli üzletszerűen elkövetett lopás miatt vádat emelt egy 30 éves kecskeméti férfival szemben, aki tavaly április 12-én délben egy társasházból virágokat lopott, majd az őt tetten érő idős férfit és egy ott lakó nőt is bántalmazott azért, hogy a növényeket magával vihesse. 

A 30 éves kecskeméti férfi alig egy hónapja szabadult korábbi börtönbüntetéséből, amikor 2018. április 12-én délben Kecskeméten, a Rávágy téren az egyik társasházba bement és az emeleti lépcsőfordulóban a lakók által kihelyezett kaktuszt, pálmát és jukkát ellopta. A vádlottra eközben felfigyelt két ott lakó nő, akik felszólították őt, hogy adja vissza a virágokat. A férfi nem hallgatott rájuk és a virágokkal együtt távozott. Mintegy fél óra múlva visszatért a lépcsőházba azért, hogy az ott lévő két faládába ültetett 3-3 tő muskátlit is ellopja. Ezt észlelte a házban lakó 86 éves férfi, aki a lépcsőfordulóban tetten érte a vádlottat és rászólt, hogy adja vissza a virágokat. A rabló a nála jóval gyengébb fizikumú idős férfit a könyökével félrelökte, aki emiatt elvesztette az egyensúlyát és csuklóját a lépcsőkorlátba ütötte. 

A viráglopásnak egy nő is szemtanúja volt, aki a lépcsőházi bejárati ajtót kezével igyekezett zárva tartani, de a rabló őt is félrelökte és a muskátlikkal együtt kimenekült az utcára. Ott a virágokat letette a földre, a még mindig őt üldöző idős férfival szembe fordult és megpróbálta ököllel arcon ütni. Az ütést a sértett kivédte, de a rabló erőszakos fellépése és fenyegetőzése miatt felhagyott támadója további üldözésével. 

A virágrabló férfi a cselekmény napjának reggelén már több környékbeli lépcsőházba is bement, és a függőfolyosókról bakancsot, horgászasztalt, ruhaneműket, sőt gáztűzhely rózsafejet és edényrácsot is ellopott.

A többszörös és különös visszaesőnek minősülő vádlottat az ügyészség kétrendbeli rablás bűntettével és többrendbeli üzletszerűen elkövetett lopás vétségével vádolja, amely a bűnhalmazat és a vádlott előélete miatt akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészség a férfivel szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza és azt, hogy a bíróság a korábban próbaidőre felfüggesztett büntetésének végrehajtást is rendelje el. A jelenleg letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

 

Hozzászólások lezárva.