Az illetékes kerületi ügyészség tavaly júniusban fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy 26 éves férfival szemben, aki egy valódinak látszó fegyverrel rabolt ki egy II. kerületi dohányboltot.

A kerületi ügyészség 2017 júniusában benyújtott vádirata szerint a vádlott 2017. március 08-án az esti órákban bement a II. kerület, Törökvész úti dohányboltba, ahol vásárlást színlelve kivett a hűtőből egy üveg vodkát, két doboz sört, majd két doboz cigarettát kért az eladótól.

A férfi ezután úgy tett, mint aki fizetni szeretne, és megvárta, hogy az eladó emiatt kinyissa a kasszát. Miután ez megtörtént, elővett egy valódi pisztolynak látszó gáz-riasztófegyvert, amit az eladó mellkasa, illetve feje felé szegezett, majd felszólította a nőt, hogy a kasszában lévő pénzt adja át.

Az eladó a fenyegetés hatására a kasszában lévő készpénzt egy nejlonzacskóba rakta, amit a vádlott elvett, ezután a pultra kirakott alkoholt és cigarettát is magához vette, majd elmenekült a helyszínről, a rendőrök azonban már másnap elfogták.

A vádemelés az ügyben eredményes volt, az ügyben jogerős ítélet született; a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség vádirata alapján az ügy vádlottját a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság 5 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A terhelt előállításáról készült korábbi rendőrségi felvételek elérhetősége:

http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/elfogtak-a-fegyveres-dohanyboltrablot

Hozzászólások lezárva.