A Szegedi Járási Ügyészség a letartóztatását kezdeményezte annak a török férfinak, aki 2019. január 30-án négy maroklőfegyvert hozott be engedély nélkül az ország területére.

A gyanú szerint az elkövető 2019. január 30-án, hajnalban, a Szerb Köztársaság felől lépett be Magyarország területére a röszkei határátkelőnél. A férfi török rendszámú, menetrend szerint közlekedő autóbusz utasaként érkezett. A járművet a pénzügyőrök átvizsgálták és a gyanúsított csomagjában négy működőképes maroklőfegyvert találtak. A gyanúsított a lőfegyverek tartására, az országba történő behozatalára engedéllyel nem rendelkezett.

A Szegedi Járási Ügyészség a 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, lőfegyver engedély nélküli, az ország területére behozatallal elkövetett lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt folyamatban lévő nyomozásban a gyanúsított letartóztatását indítványozta, szökés, elrejtőzés veszélye, valamint annak a veszélye miatt, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított a bizonyítási eljárás megnehezítésére törekedhetne.

A Szegedi Járásbíróság a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően egy hónap időtartamra elrendelte, a végzés nem jogerős.

Hozzászólások lezárva.