A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett és garázdaság bűntette miatt emelt vádat egy Nógrád megyei nővel szemben, aki egy hasítófejszével dobta be egy haladó gépjármű ablakát, amely emiatt balesetet szenvedett.

A vádlott 2017 júniusában Bátonyterenyén vitába keveredett lányával, aki személyes dolgaiért ment haza barátjával, mert el akart költözni.  A nő nem nézte jó szemmel lánya és annak új barátja kapcsolatát, emiatt veszekedtek. Miután a fiatal nő összecsomagolt, beszállt a barátja kisteherautójába és elindultak, a vádlott ekkor dühében felkapott egy fejszét és azért, hogy az autót megállítsa az utat szegélyező szalagkorláthoz ment, ahonnan az alatta elhaladó, éppen kanyarodó gépkocsi irányába hajította azt. A fejszével a haladó jármű bal oldali, vezető mögötti ablakát találta el, mely miatt az üveg betört, az üvegszilánkok pedig az utastérbe hullottak. A berobbanó üvegtől a gépjárművezető megijedt, uralmát elveszítette járműve felett és a vízelvezető árkot határoló csőkorlátnak ütközött. A baleset következtében nem sérült meg senki, de a kisteherautóban anyagi kár keletkezett.

A vádlott indulati cselekményével veszélyeztette a gépjárműben helyet foglaló három személy életét, testi épségét.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a büntetlen előéletű, 44 éves nővel szemben közérdekű munka kiszabását indítványozta vádiratában.

Hozzászólások lezárva.