A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a 24 éves férfival szemben, aki 2018 szeptemberében felgyújtott 2400 szalmabálát, és mintegy 8 millió forint összegű kárt okozott a tulajdonosnak.

A vád szerint az ittas elkövető 2018. szeptember 23-án, kora este, szándékosan felgyújtott Földeák határában összesen 2400 szalmabálát. A gyújtogatással a bálák tulajdonosának, egy hódmezővásárhelyi cégnek, mintegy 8.000.000,- Ft összegű kárt okozott. A férfit a cselekmény elkövetése után a nyomozó hatóság őrizetbe vette, majd 2019. márciusáig bűnügyi felügyelet alatt állt.

A Makói Járási Ügyészség jelentős kárt okozó rongálás bűntette miatt emelt vádat az elkövetővel szemben a Makói Járásbíróság előtt. Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint azt indítványozta, hogy a bíróság a felfüggesztés idejére rendelje el az elkövető pártfogó felügyeletét és kötelezze az okozott kár megtérítésére.

Az elkövető a nyomozás során beismerő vallomást tett, ezért az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság tárgyalás tartása nélkül, a beszerzett iratok alapján döntsön a bűnösség kérdésében.

A helyszínen készült rendőrségi fényképfelvételek az alábbi linken érhetők el:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/tobb-mint-ketezer-korbala-szalmat-gyujtott-fel

Hozzászólások lezárva.