A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 65 éves férfi ellen előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette, magánlaksértés bűntette és rongálás vétsége miatt.

A vádlott Mezőcsát településen élt, és évek óta szerelmes volt egy szintén ott lakó férjezett nőbe, akivel szexuális kapcsolatot is létesített, amely 8 éven át tartott. 2017. április hónap végén „megszöktette” családjától az asszonyt, és Emődre költöztek, ahová a nő magával vitte 3 éves fiúgyermekét is.

A kapcsolatuk azonban megromlott és 2017. június hónap elején az asszony a lányát hívta telefonon, hogy haza akarna menni. A délutáni órákban a nő lánya és két férfi rokon megjelentek abban a kocsmában, ahol a vádlott és az asszony italoztak, azért, hogy a nőt visszavigyék Mezőcsátra. A vádlott ezt nehezményezte, valamint azt is, hogy a nő elvitte a bodzaszedésért kapott 25 000 Ft-ját, ezért távozásukkor azt kiabálta, „meg fogtok halni, rátok fogom gyújtani a házat!”

A vádlott telefonon felhívta az asszony férjét, és a családtagokkal beszélve, azzal fenyegette őket, hogy belocsolja a házukat benzinnel, levágja a fejüket, amikor alszanak, akkor fogja megölni őket.

A vádlottnak pontos helyismerete volt a család ingatlanát tekintve, így komolyan vették a fenyegetést, és a ház teraszára bekészítettek tetőleceket és hat vödör vizet. Az esti órákban a házban tartózkodott a házaspár, felnőtt korú gyermekeik, kiskorú gyermekeik és az unokák, összesen 17 fő.

Mindannyian a konyhában beszélgettek, italoztak, és várták, hogy a vádlott beváltja-e a fenyegetőzéseit. A vádlott az éjszakai órákban gépjárművével megérkezett az ingatlannal szomszédos utcába, az autóban még elfogyasztott 1 liter pálinkát, magához vett egy általa készített pet-palackot, abba motorbenzint töltött és egy textildarabot tömött kanóc céljából. Éjfél körül a palackkal és egy 49 cm pengehosszúságú macsétával bement a ház udvarára, a házaspár hálószobáján lévő szúnyoghálót kivágta, az ablaküveget betörte, és égő kanóccal a benzines palackot bedobta a szobába, amely miatt tűz keletkezett, és elektromos rövidzárlat. A házaspár ekkor a franciaágyon ült, míg a 3 éves gyermek megelőzőleg kiment a szobából. Az asszony észrevette a vádlottat és kiabálni kezdett, a családtagok eloltották a tüzet, és a házaspár egyik fia kiment az udvarra, ahol a vádlott macsétával rátámadt. Megvágta a bal alkarját, valamint a hasán és a hóna alatt. A férfi védekezésül egy tetőlecet vett magához, és azzal test szerte megütötte a vádlottat, közben segítségért kiabált a testvérének, az kiszaladt, de a vádlott őrá is rátámadt a macsétával, ekkor a kiérkező testvér is egy tetőlecet vett fel és azzal ütötte a vádlottat, majd a menekülésbe kezdett vádlottat mindkét férfit tovább ütlegelte.

A vádlott a vérző sérülései és ittassága okán a közeli útkereszteződésben az autója közelében összeesett, a kiérkező rendőrök itt találtak rá.

A bántalmazás során az asszony fiai 8 napon belül gyógyuló, míg a vádlott orrcsonttöréssel, arckoponya-csonttöréssel járó 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el. A lakásban 194 254 Ft rongálási kár keletkezett.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Hozzászólások lezárva.