A fedél nélküli férfi a vád szerint meggyújtotta alvó társa fekhelyét, amelynek következtében a sértett súlyos fokú égési sérüléseket szenvedett.

A hajléktalan életmódot folytató két férfi a vádbéli időszakban egy Budapest XII. kerület, Márvány utcai társasház belső udvarán, a lépcső alatti részen alakított ki magának fekhelyet földre fektetett szivacs matracból.

A vádirat szerint a vádlott 2016. október 21-én délután alkoholt fogyasztott, majd ittas állapotban a fenti társasházhoz ment. Amikor a fekhelyhez ért, látta, hogy azt a sértett elfoglalta, és emiatt felidegesítette magát. Ekkor a vád szerint dühében a szivacs matrachoz lépett, azt megnyújtotta, aminek következtében az azon fekvő sértett ruházata is lángra kapott.

A vádlott ezután elhagyta a ház udvarát. A tüzet a házban lakók észlelték, és a tűzoltók kiérkezéséig megkezdték az oltást.

A sértett súlyos égési sérüléseket szenvedett, mindkét kezén és lábán, valamint az arcán is megégett, miközben mindvégig eszméleténél volt, ezáltal az égési sérülés elszenvedése igen intenzív fájdalommal járt.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra. A vád szerinti bűncselekmény büntetési tételének felső határa – az ügyészi indítványra figyelemmel – 20 évig terjedő szabadságvesztés.

Hozzászólások lezárva.