A Pest Megyei Főügyészség indítványt tett két fiatal fiú és egy férfi letartóztatásának elrendelésére, akik Ócsán, a vasútállomás várótermében üldögélő férfit olyan súlyosan bántalmazták, hogy a sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A bűnügy gyanúsítottjai, két fiatal fiú és egy férfi Ócsán egy munkahelyen dolgoztak, és egy munkásszállón laktak mindannyian.

2019. november 6-án este a gyanúsítottak Ócsa utcát járva vodkát, pálinkát, energiaitalt ittak, lerészegedtek.

Éjfél után a vasútállomás felé indultak, zenét hallgattak ordibáltak. A vasúti váróban felfigyeltek egy padon üldögélő férfira, a bűnügy sértettjére. A férfit ismerték, mert korábban ő is ugyanott lakott, mint a fiatal férfiak.

Anélkül, hogy erre a sértett okot adott volna, mindhárom gyanúsított ütlegelni és rugdosni kezdte a férfit. Az ütések és a rúgások a sértett fejét és mellkasát érték.  A verés után a  gyanúsítottak a férfit sorsára hagyták, és a zenét hangosan hallgatva a munkásszálló felé indultak.

A sértett elballagott a vasúti váróból. Másnap reggel egy ismerőse látta meg a férfi feldagadt, véres arcát, és orvoshoz küldte őt. Az orvostól mentővel a kórházba szállították a sértettet és életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A férfi ugyanis életveszélyes sérülést szenvedett a bántalmazása során.

Az életveszélyt okozó testi sértés bűntettével gyanúsított férfiak szökésétől a bűncselekmény tárgyi súlya és a gyanúsítottak személyi körülményei miatt tartani kell. Annak a veszélye is fennáll, hogy szabadon hagyva a tanú megfélemlítésével veszélyeztetnék a nyomozás sikerét, vagy újabb bűncselekményt követnének el. Mindez kizárólag a letartóztatásukkal akadályozható meg.

A Pest Megyei Főügyészség ezért tett indítványt mindhárom gyanúsított letartóztatásának elrendelésére.

Hozzászólások lezárva.