A Szolnoki Járási Ügyészség még 2017. évben emelt vádat 62 rendbeli csalás bűntette miatt a férfival szemben.

A vád szerint a férfi 2007-2015. években pénzügyi tanácsadóként kötött ismeretségeket Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Pest megyében illetve a fővárosban lakó sértettekkel.

Áldozatainak bizalmát a kedvező befektetési lehetőség, magas kamat, illetve jelentős hozam ígéretével nyerte el, amikor a sértettek rábízták megtakarításaikat. A rászedett emberektől kicsalt pénz összege 500.000 forint 42 millió forint között változott.

A férfi a büntetőeljárás megindulását követően külföldre szökött, majd elfogatóparancs alapján Németországban sikerült őt elfogni.

A bizonyítási eljárás befejeztével a Szolnoki Járásbíróság a vádlottat 2019. június 5. napján kihirdetett ítéletében bűnösnek mondta ki 61 rendbeli csalás bűntettében és vele szemben 6 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetést és 7 év közügyektől eltiltás mellékbüntetést szabott ki. 26 millió forintot meghaladó vagyonelkobzást rendelt el és rendelkezett a sértettek által bejelentett polgári jogi igényekről is.

Az ítélet ellen az ügyész a kiszabott büntetés súlyosbítása érdekében fellebbezést jelentett be és egyben indítványozta a bűnügyi felügyelet alatt álló vádlott letartóztatását, mert álláspontja szerint a vádlott szökésének a veszélye továbbra is megállapítható.

A Szolnoki Járásbíróság a kényszerintézkedésre irányuló ügyészi indítványt elutasította és a vádlott szabadlábra helyezését rendelte el, mely végzéssel szemben az ügyész ugyancsak fellebbezést jelentett be.

Az ítéleti rendelkezéssel szemben a vádlott és védője is jogorvoslattal élt.

A fellebbezések elbírálásával a vádlottal szemben folyamatban lévő büntetőeljárás másodfokon a Szolnoki Törvényszéken folytatódik.

Hozzászólások lezárva.