A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 39 éves férfival szemben, aki sörösüveggel akarta bántalmazni egy sajóládi italbolt pultosát.

A vádlott 2018. november 2-án délután ittas állapotban megjelent az egyik helyi kocsmában, ahol az ott dolgozó pultost hangosan szidalmazta, trágár szavakkal illette, mert a nő a vádlott italbolt ajtajának támasztott kerékpárját véletlenül fellökte. A vita közben a vádlott a kezében lévő sörösüveggel fejen akarta ütni a nőt, akit azonban az italboltban tartózkodó vendégek védelmükbe vettek, körbe fogták, így a pultos be tudott menekülni a kocsmába és az ajtót bezárta. Ekkor a vádlott a sörös üveget az ajtónak dobta, majd ököllel betörte az ajtó üvegét.

A történteket követően a vádlott másnap szintén ittas állapotban ismét megjelent az kocsmában, azonban a pultos már nem volt hajlandó őt kiszolgálni és közölte a vádlottal, hogy az általa máshol vásárolt italt az italbolt külső asztalánál sem fogyaszthatja el, végül felszólította, hogy távozzon. Ekkor a vádlott hangosan szidalmazni kezdte az ott tartózkodó vendégeket, majd az egyik asztalról felvett egy sörösüveget, és azt a falnak vágta.

A férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos cselekményei alkalmasak voltak arra, hogy az azt észlelő személyekben megbotránkozást, riadalmat keltsenek.

Az ügyészség a férfit garázdaság vétségével vádolva, gyorsított eljárás keretében állította bíróság elé. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően közérdekű munka büntetésre ítélte.

Hozzászólások lezárva.