Védekezésre, akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette és magánlaksértés vétsége miatt emelt vádat a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség egy huszonhét éves férfival szemben.

A vádlott és élettársa kapcsolatából 2016-ban született egy kislány. A férfi és a nő kapcsolata megromlott, ezért külön költöztek, a kislányt a nő nevelte. A férfi 2017 májusában felkereste volt élettársát annak lakásán, kislánya egyéves születésnapját akarta megünnepelni.

A vád szerint a férfit, ittassága miatt, már az udvarra sem engedték be, ezért a kertkaput belökte és bement a portára. Az udvaron vitába keveredett volt élettársával, miközben a nő a kezében tartotta az egy éves kislányt. Az ittas vádlott megragadta a nőt, majd olyan erővel lökte el, hogy a nő a földre zuhant a karjában tartott gyerekkel együtt. Az esés miatt a kislány a fején zúzódásos és horzsolásos sérülést szenvedett, mely nyolc napon belül gyógyult.

A nő a gyerekkel együtt bemenekült a házba, ahová a vádlott követni akarta. A vádlott kézzel betörte a bezárt ajtó ablakrészét, és rugdosta az ajtót. A kulcs emiatt belülről kiesett, így a férfi az ablakon benyúlva sem tudta az ajtót kinyitni. A férfi rövid idő múlva távozott a helyszínről.

A korábban már szabadságvesztésre ítélt, visszaeső vádlottal szemben az ügyészség börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Hozzászólások lezárva.