A Monori Járási Ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat két férfival szemben, akik az M0 és M5 autópálya melletti pihenőhelyeken, logisztikai cégek parkolóiban megálló kamionok ponyváit felhasították és a szállított árukat ellopták.

A bűnügy vádlottjai, a két férfi egymás rokonai. 2015 év végén elhatározták, hogy úgy biztosítják a megélhetésüket, hogy Vecsés és Gyál térségében parkoló kamionok ponyváit kivágják, a raktérben lévő árukat ellopják és különböző piacokon árun alul eladják.

A vádlottak jól ismerték Pest megyében az M0 és M5 autópálya mellett lévő kamionos pihenőhelyeket, valamint Gyál és Vecsés térségében található logisztikai cégek telephelyeit.

2015 karácsonyától 2016 februárjáig a parkolókban vagy a cégek telephelyén az éjszakai órákban a pótkocsik ponyváját felvágták, bejutottak a raktérbe és onnan különböző árukat loptak el.

A lopásokat a férfiak előre megtervezték, a parkolókat feltérképezték, a lopott áru elszállításához egy kisteher-gépkocsit használtak.

A kamionokból többek között műszaki cikkeket, járműalkatrészeket, gumiabroncsot, élelmiszert, növényvédő szereket, kozmetikumot, ruhaneműt tulajdonítottak el 20.000,- forinttól 1,2 millió forintig terjedő értékben.

Számos esetben a vádlottak felhasították a kamionok ponyváját, de azok mögött éppen vagy nem volt áru, vagy az ott talált dolgokat nem lopták el.

A Monori Járási Ügyészség 18 cselekmény miatt nagyobb értékre, üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja a két férfit. A járási ügyészség fegyház- illetve börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádlottakkal szemben.

Hozzászólások lezárva.