A Miskolci Járási Ügyészség indítványozta egy 16 éves férfi letartóztatását közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, könnyű testi sértés vétsége és garázdaság vétsége miatt.

A Miskolci Rendőrkapitányság által folytatott nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2019. június hónap első napjaiban a Miskolcon működő gyermekvédelmi intézetben az esti órákban hangoskodva, trágár szavakkal szidalmazta az egyik nő gyermekfelügyelőt, és olyan erővel arcon ütötte, hogy annak szemüvege leesett. A másik alkalommal a hajnali órákban egy férfi gyermekfelügyelő mentőt akart hívni a gyanúsítotthoz, mert zavart állapotúnak látta, erre a gyanúsított mellkason ütötte, majd a folyosóról a konyhába ment, onnan kihozott egy 20 cm pengehosszúságú kést, és szúró mozdulatokat téve, a gyermekfelügyelő irányába indult azon kijelentésekkel, hogy megöli, felvágja a gyomrát.

A gyanúsított 2019. január hónap végén, valamint március hónap második felében a gyermekvédelmi intézetben két alkalommal bántalmazta kiskorú barátnőjét akként, hogy bement annak szobájába, és felpofozta, illetőleg megrugdosta, egy esetben pedig Miskolcon tömegközlekedési eszközön, utazásuk közben verte meg a lányt.

A sértett az egyes bántalmazások során 8 napon belül gyógyuló testi sérüléseket szenvedett, tekintetében a gyermekvédelmi gyám terjesztett elő magánindítványt.

A gyanúsított büntetlen előéletű, azonban a Miskolci Járásbíróság korábban 1 évre próbára bocsátotta, és a jelen eljárás tárgyát képező cselekményeket a próbaidő tartama alatt követte el, valamint vele szemben a Miskolci Rendőrkapitányságon kifosztás bűntette miatt további büntetőeljárás van folyamatban.

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva – figyelemmel arra, hogy megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított megszöknek, elrejtőzne, valamint szabadlábon hagyása esetén szabadságvesztéssel fenyegetett újabb bűncselekményt követne el – letartóztatását javítóintézetben végrehajtva, 1 hónapi időtartamra elrendelte.

Hozzászólások lezárva.