A rablás bűntette miatt a Szolnoki Törvényszék előtt folyamatban lévő eljárásban a bíróság fenntartotta a vádlott letartóztatását. A végzés ellen a terhelt fellebbezett, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a letartóztatás megszüntetését azonban nem tartja indokoltnak.

A Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a nagykátai férfivel szemben, aki a vonaton készpénzt kényszerített ki az egyik utastól. A Szolnoki Törvényszék, miután a letartóztatás Szolnoki Járásbíróság általi fenntartásától egy év eltelt, felülvizsgálta az elkövető letartóztatásának indokoltságát, és azt továbbra is fenntartotta.

A vád szerint a többszörösen büntetett előéletű terhelt 2018. március 11-én a Szolnok és Budapest között közlekedő vonaton játékpisztollyal arra kényszerítette az egyik utast, hogy a nála lévő készpénzt számára átadja. A megfenyegetett utas a terhelt követelésének eleget tett és a nála lévő 600,- forint összegű fémpénzt átadta. A megkárosított személy végül a jegyvizsgálótól kért segítséget, aki a rendőrséget értesítette, így az elkövetőt elfogták.

A letartóztatásban lévő férfit korábban több alkalommal elítélték vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt. A jelen ügyben érintett cselekményét felfüggesztett szabadságvesztés hatálya, illetőleg további büntetőeljárások hatálya alatt valósította meg. Erre figyelemmel a bűnismétlés veszélye megállapítható, továbbá a vádban szereplő bűncselekmény öttől tíz évig terjedő büntethetőségére tekintettel a szökés és elrejtőzés veszélye is fokozott.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a Szolnoki Törvényszék végzését törvényesnek tartotta, ezért annak helybenhagyását indítványozta a Szegedi Ítélőtábla felé.

Hozzászólások lezárva.